Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/2
2/2

Cascada Cailor

Cascada

Borșa

CASCADA CAILOR

 

Cascada cailor este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii care vizitează staţiunea Borșa, care te farmecă pe loc. 

Cascada s-a format pe lungimea unui versant abrupt al Rezervației Piatra Rea, fiind formată din 3 trepte care asigură căderile succesive de apă.

Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi se adună într-un circ glaciar şi de acolo de pe versantul Piatra Rea se scurge peste un abrupt calcaros în mai multe trepte, rezultând o minunată cascadă. 

Este o atracţie deosebită pentru turişti, fiind situată la altitudinea de 1.300 metri, iar caderea de apă este de 90 metri. 

Cascada are şi o legendă. Se  spune că acum foarte mult timp, o herghelie de cai sălbatici a căzut în hăul cascadei, aceştia fiind urmăriţi de urşii numeroşi şi flămânzi care au colindat şi stăpânit crestele şi pădurile borşene. Piatra Rea era locul în care localnicii își aduceau caii și îi lăsau să pășuneze aici din primăvară până în toamnă. Din când în când, ursul cobora în acest loc pentru a ataca caii.

De atunci, tocmai datorită acestei legende, localnicii au început să folosească numele de Cascada Cailor, muntele se numeşte Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor, iar pârăul care se prăvăleşte jos pe abrupturi se numeşte Izvorul Cailor.

În imediata apropiere a cascadei se află și peștera Şura Cailor – „ Şura lui Pintea”. Legendele spun că haiducii foloseau peșterile din această zonă pentru a-și ascunde comorile.

Drumul spre cascadă este accesibil din mai multe direcţii, din Complexul Turistic Borşa pe jos, sau cu telescaunul, sau dinspre zone amenajate, mai înalte ale Munţilor Rodnei.

De la capătul de sus al telescaunului se ajunge la Cascada Cailor în circa 20 minute. 

La întoarcere, se poate ajunge direct în Complexul turistic pornind pe un traseu marcat cu triunghi roșu, acest traseu având farmecul și frumusețea lui, sau cu telescaunul.

Un lucru important de menționat este faptul că telescaunul pornește doar dacă există un grup de minim 10 persoane, în perioada de extrasezon.

Aici aveti detalii despre Telescaun Borșa . 

 

Poze și text puse la dispoziția asociației noastre de către Primăria Municipiului Borșa :

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Borșa – 0262 343973 - 10:00 - 17:00

 

Citește mai mult

Unde e

Borșa

Pe care traseu se afla

13.1

Borșa
80km · 4 zile

Programează o vizită

ORAR DE FUNCTIONARE Telescaun: Luni - Duminica 09.00 – 17.00

Telescaun Complex Borșa – 0741 423311 / Info Borșa – 0262 343973