Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/2
2/2

Mlastina Poiana Brazilor

Tau

Giulești

Mlastina Poiana Brazilor este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip forestier, floristic, faunistic si hidrologic), situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al comunei Giulesti.

 

Aria naturala se afla in partea central-nordica a judetului Maramures, in Muntii Ignis (grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali) in nord-estul rezervatiei naturale Taul lui Dumitru, la o altitudine ce nu depaseste 1.000 m, in apropierea drumului judetean DJ183.

 

Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - arii protejate) si se intinde pe o suprafata de 3 hectare. Mlastina Poiana Brazilor se suprapune sitului Natura 2000 - Ignis.

 

Aria naturala reprezinta o zona de mlastini oligotrofe ce adaposteste o mare varietate de plante (rogoz, bumbacarita, negara) specifice turbariilor; precum si suprafate acoperite cu vegetatie lemnoasa (molid, jneapan) si pajisti. Fauna este reprezentata de mamifere, pasari si reptile.

 

Deviere de la traseu aproximativ 1 km.

 

Sursă text: Mlaștina Poiana Brazilor - Wikipedia

Sursă foto: Mlaştina Poiana Brazilor - Eco Maramures

Citește mai mult

Unde e

Giulești

Pe care traseu se afla

2

Lac Firiza/Blidari - Poiana lui Dumitru
20km · 1 zi

3

Poiana lui Dumitru - Săpânța
29km · 1 zi