Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Taul Morarenilor

Tau

Ocna Șugatag

Lacul Morarenilor este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al comunei Ocna Sugatag.

Aria naturala (cunoscuta de localnici sub denumirea de Taul Brebului) se afla in partea central-nordica a judetului Maramures in nordul Muntilor Gutai (grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali) pe teritoriul sud-vestic al satului Breb, in imediata apropiere a drumului national DN18, care leaga municipiul Baia Mare de orasul Sighetu Marmatiei.

Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea a III-a - arii protejate) si se intinde pe o suprafata de 20 hectare.

Aria naturala situata in partea nordica a Muntilor Gutai reprezinta o zona de padure, pajisti si luciu de apa (0,45 ha), cu o flora bogata in specii de alun (Corylus avellana), soc negru (Sambucus nigra), salcie aurita (Salix aurita), fag (Fagus sylvatica), (Menyanthes trifoliata) sau curechi de munte (Dryopteris cristata)

 

Deviere de la traseu sub 500m.

 

Sursă text: Lacul Morărenilor - Wikipedia

Sursă foto: Lacul Morărenilor - Eco Maramures

Citește mai mult

Unde e

Breb

Pe care traseu se afla

21

Ocna Șugatag - Desești - Mara
17km · 1/2 zi

22

Mara - Breb
16km · 1/2 zi

23

Breb - Budești
8km · 1/2 zi