Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/2
2/2

Lacul Iezer

Las

Borsa

Lacul Iezer

Localitatea Borșa este o zonă turistică specifică și din punct de vedere al lacurilor.

Orice excursie în împrejurimi este deosebit de atrăgatoare, oferind turiştilor un peisaj fermecător, greu de uitat vreodată, cu un relief sălbatic, unde sunt prezentate glaciaţiuni, unde se întâlnesc lacuri aşezate în căldări glaciare, precum frumosul  Lac Iezer.

Lacul Iezer este situat în căldarea Iezerului de sub Vf. Pietrosu Rodnei, la o altitudine de 1.825 m. Are o suprafaţă de 3450m², iar adâncimea maximă este de 2,5 m  având o jumatate de hectar suprafaţă. Privit de pe creastă, are conturul ţării noastre. 

Este un lac glaciar foarte limpede înconjurat de munți și de o zonă superbă plină de jnepeni, unde vă puteți petrece câteva ore liniștite. 

În luna iunie, pe la mijlocul ei este vremea când înflorește rododendronul sau bujorul de munte, o floare ocrotită prin lege și care răspândește o mireasmă îmbătătoare. Înflorirea rododendronului face și mai spectaculos peisajul din Munții Rodnei.

Lânga acest lac se află staţia meteorologică din zonă.

Mai departe se poate urca  până  pe varful Pietrosul, pe o potecă șerpuită ce duce spre creastă.

După urcușul anevoios se vede în vârful muntelui și refugiul de la 2303 metri ceea ce indică faptul că suntem pe vârful Pietrosul, cel mai înalt vârf din Munții Rodnei.

Din acest punct puteți admira panorama de jur împrejur, ce oferă un peisaj magnific cu întreaga Borșa și îți dă ocazia să ai la picioare toți munții din jurul tău.

Pentru cei cărora le plac drumețiile de munte,  pot să alegă să mergă cu cortul și să înnopteze în zonele accesibile pentru camping.

 

TRASEUL: Borşa – Stația meteo Iezer - Lacul Iezer - Vf. Pietrosu 

 

 

Citește mai mult

Unde e

Muntii Rodnei

Pe care traseu se afla

13.1

Borșa
80km · 4 zile