Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Sport alb – pârtiile de schi - Complexul turistic Borșa

Borsa

Sport alb – pârtiile de schi

Borșa este o destinație turistică preferată mai ales de pasionații sporturilor de iarnă. În sezonul rece (în perioada noiembrie – aprilie), stațiunea turistică are pentru cei ce doresc să schieze, două zone schiabile.  

Complexul turistic Borșa se poate lăuda cu două pârtii pe care iubitorii de sport alb le pot încerca. Instalațiile de transport pe cablu includ liniile de telescaun (pârtia Poiana Ştiol) sau teleschi (pârtia Varful Știol), care leagă stațiunea Borșa de Vârful Runcul Știlolului (altitudine de 1.611 de metri).

Totodată Complexul turistic Borșa oferă alternative pentru cei ce doresc să descopere tainele schiatului, o școală de schi.

În Pasul Prislop a fost inaugurată o nouă pârtie: pârtia Prislop, amenajată la o altitudine de 1.400 de metri. Pârtia are o lungime de 1.100 de metri, are un grad mediu de dificultate și cel mai important, momentan este singura pârtie din Borșa cu instalație nocturnă. 

În cadrul fiecărei pârtii, turiștii au la dispoziție spații amenajate pentru servirea mesei sau a băuturilor calde, precum și zone de unde pot închiria echipamentele de schi, dar și snowboarduri și săniuțe, pentru o distracție pe cinste!

Informaţii despre principalele pârtii din zonă:

 

Pârtia

Grad de dificultate

Lungime

Transport cablu

Nocturnă

 

Poiana Ştiol

Mediu

1.980 m

telescaun

nu

Vârful Ştiol

Mediu

730 m

teleschi

nu

Telegondola

Pasul Prislop

Avansat

Mediu

2.420 m

1.100 m

telegondola 

 

da

 

Dacă iubim muntele, este firesc să dorim a-l urca și a-l străbate în toate anotimpurile. Stațiunea turistică Borșa beneficiază și de numeroase zone pentru practicarea schiului de tură, cu trasee de grade diferite de dificultate.

 Schiurile de tură ne ajută să ne îndeplinim această dorință. Echipați corespunzător, cu o condiție fizică și tehnică bună de schi, se pot explora multe trasee alpine spectaculoase, văile din timpul verii, care iarna ne oferă cu totul altă față. Se pot planifica și parcurge trasee în Munții Rodnei și Munții Maramureșului, însoțiți de S.P.L. SALVAMONT BORȘA.

Dacă nu sunteţi un împătimit al sporturilor de iarnă, nu ştiţi să schiaţi, dar iubiţi natura şi peisajele sale, vă recomandam o plimbare cu telescaunul. Priveliştea este minunată şi experienţa de neuitat. 

 

Aici găsiți mai multe detalii. 

 

Poze și text puse la dispoziția asociației noastre de către Primăria Municipiului Borșa :

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Borșa – 0262 343973 - 10:00 - 17:00

Citește mai mult

Unde e

Borsa

Pe care traseu se afla

13.1

Borșa
80km · 4 zile